• Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
  • Gratis verzending binnen Nederland & België
  • Gratis retourneren binnen 30 dagen
menu
menu
Jacob Jensen

Jacob Jensen: 25 artikelen

Jacob Jensen

Strakke oppervlakken, die bij nader onderzoek een rijk innerlijk leven onthullen. Duidelijke lijnen en scherpe randen nodigen uit tot onderzoek. Een lust voor het oog. Rustige acceptatie in de geest. Een uitnodiging om te omarmen.

Dit is geen beschrijving van hun ontwerpwerk, hoewel het dat wel zou kunnen zijn. Het is een beschrijving van het uitzicht vanuit het nogal opmerkelijke huis in Denemarken waar Jacob Jensen al meer dan een kwart eeuw gevestigd is. Het uitzicht is zo kalm en helder dat het hun ontwerpers over de hele wereld blijft inspireren.

Een Jacob Jensen horloge is een eigentijds en toch klassiek icoon, gedefinieerd door pure lijnen en simpele vormen. Het ontwerp van Jacob Jensen is gebaseerd op een filosofie die is ontwikkeld door de oprichter, Jacob Jensen. Hij geloofde dat alles wat de studio creëert origineel moest zijn, voorbij tijd- en modetrends. Hij was een van de laatste grote Deense ontwerpers uit het gouden tijdperk van de jaren vijftig, bekend als Danish Modern. Hij was de eerste Deen die een opleiding tot industrieel ontwerper volgde en wordt beschouwd als een pionier in de Deense corporate geschiedenis.

Jacob Jensen creëert producten op basis van de behoeften en dromen van mensen. Ze graven dieper, werken harder en streven hoger om producten functioneel, intuïtief, eenvoudig, mooi en opwindend te maken, en zo een emotionele relatie op te bouwen tussen de gebruiker, het product en het merk. Om producten te maken die anders zijn, maar niet vreemd, uniek en ongezien, waardoor ze een superieure algehele gebruikerservaring creëren in vergelijking met bestaande producten.