• Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
  • Gratis verzending binnen Nederland & België
  • Gratis retourneren binnen 30 dagen
menu
menu
<em>Maatadvies</em>
Meer informatie over de verschillende maten Maatadvies Op deze pagina vindt u meer informatie over de verschillende sieradenmaten in onze shop.
Mocht u een afwijkende maat hebben dan kunt u gebruik maken van het contactformulier onderaan deze pagina. We helpen u graag verder!

Ringen

Ringmaten worden op verschillende manieren weergegeven. Sommige merken kiezen ervoor om de binnendiameter in millimeters te gebruiken als maat. Andere merken kiezen ervoor om de omtrek te hanteren als maat. Soms wordt ook de Amerikaanse ringmaat gebruikt. Op zich is het niet moeilijk, maar zo af en toe wel een beetje verwarrend. Wij gebruik altijd de omtrek in mm als maat. Deze is in Nederland het meest gebruikelijk. Met onderstaande tabel kunt u gemakkelijk de verschillende ringmaten omrekenen.

De Ringmaten tabel

Ringmaat EU

Diameter mm

Ringmaat US
48 15.5 4.5
50 16 5.5
52 16.5 6
54 17 7
56 18 8
58 18.5 8.5
60 19 9.8
62 19.5 10

 

Hoe meet ik mijn ringmaat?

Methode 1: De diameter meten met een ring
De makkelijkste manier om een ringmaat te bepalen is aan de hand van een ring die goed past en prettig zit. Deze manier is ook handig als u bijvoorbeeld iemand wilt verrassen met een ring en u wilt diegene niet naar zijn of haar maat vragen. U kunt dan eenvoudig een ring 'lenen' om te meten.

Neem de passende ring en leg deze met het midden op de maateenheden van een liniaal. Leg de binnenzijde van de ring op 0 cm en lees aan de andere binnenzijde het aantal millimeters af. Dit is de binnen diameter ringmaat. Via de tabel kunt u kijken welke omtrek hierbij hoort. Deze maat moet u dan kiezen in onze winkel!

Methode 2: De omtrek meten zonder ring
Als een passende ring niet voorhanden is, dan kunt u de diameter van de ring het beste inschatten door gebruik te maken van een lintje of touwtje.

Draai het lintje of touwtje losjes om de vinger waar de ring aan gedragen gaat worden en knip het af daar waar het lintje bij elkaar komt. Meet het stukje dat overblijft op met een liniaal in millimeters. De lengte van het lintje is de omtrek van je vinger en dus de omtrek ringmaat die je nodig hebt.

Heeft u een afwijkende maat?

Iedereen is anders, en niks is zo persoonlijk als een sieraad. Het is daarom zeker voor te stellen dat uw perfecte maat niet standaard bij ons verkrijgbaar is. Dit is echter geen probleem. Als u via onderstaand contactformulier laat weten welk product u wilt in welke maat gaan wij dit voor u regelen. Ook in dit geval kunt u het product gewoon weer retourneren als het niet bevalt.

Colliers

Sommige colliers in onze collectie zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Wij kunnen ons voorstellen dat u zo niet weet welke maat u zou willen. Om een indicatie te geven van hoe verschillende collierlengtes zullen staan kunt u onderstaande afbeelding raadplegen. Mocht u twijfelen kunt u altijd meerdere lengtes bestellen, en de collier die u het best past houden.

Lotus Ketting - Lichtgevend - Hemelblauw - Bevrijding - Zentana