• Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
  • Gratis verzending binnen Nederland & België
  • Gratis retourneren binnen 30 dagen
menu
menu
Zo lang mogelijk plezier van uw <em>horloges</em>
Verzorging van horloges Zo lang mogelijk plezier van uw horloges

Algemeen

Om ervoor te zorgen dat uw horloge zo lang mogelijk meegaat, adviseren wij om het horloge te beschermen tegen schokken, water, hitte, chemicaliën en magnetische velden. 

Wanneer het horloge een kroon heeft, dient deze altijd ingedrukt en geschroefd te zijn wanneer deze niet gebruikt wordt om de tijd te verstellen dan wel het horloge op te winden.

Schade aan de behuizing van het horloge moeten worden gerepareerd door een expert, zodat er zorg kan worden gedragen voor een afgesloten en waterdichte behuizing.

Reinigen

De behuizing heeft een veel langere levensduur wanneer deze regelmatig wordt schoongemaakt. Een zachte katoenen doek is het beste om uw horloge te reinigen.

Het gebruik van ultrasone reinigingsapparatuur wordt ten strengste afgeraden, omdat het hoogfrequente water de waterdichtheid van de behuizing aan kan tasten.

Bewaren

Bewaar uw horloges op een stofvrije plaats. Vermijd daarnaast extreem lage (-10 ° C) en extreem hoge (+ 50 ° C) temperaturen.

Dragen

Waterdichtheid kan negatief worden beïnvloed door stoten, vetten, cosmetica of temperatuurschommelingen.

Draag uw horloge niet in de sauna. Door de extreme temperatuurverschillen kan condensatie zeer snel voorkomen, waardoor het uurwerk kan gaan roesten.

Metalen armbanden

Vermijd gebruik van sponzen of borstels om krassen te voorkomen. Gebruik een zachte, fijne doek met milde reiniger. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen, oplosmiddelen of zogenaamde metaalreiniging of polijstpasta’s, deze kunnen het materiaal beschadigen.

Zon

UV-straling kan leiden tot verkleuring en veroudering van de wijzerplaat. Vermijd  direct contact met zonlicht zo veel mogelijk.

Waterbestendig

Wanneer horloges tot 3 bar waterdicht zijn, dienen ze niet rechtstreeks onder stromend water worden gehouden. (Handen wassen tijdens het dragen kan wel) Vanaf een waterdichtheid van 5 bar kan dit wel. Hierbij is het wel belangrijk dat de kroon en pushers niet uitgetrokken zijn en stevig op hun plek zitten.

Constateert u condensatie onder het glas, neem dan onmiddellijk contact op met onze klantenservice.

Batterij

Quartz horloges met extra functies vragen meer energie. Daarom is het niet mogelijk om een algemene indicatie van de levensduur van een batterij te maken. Milieu-invloeden kunnen de levensduur van de batterij beïnvloeden.

Doorgaans volstaat een controle om de twee jaar. Wanneer de klok stopt of aangeeft dat de batterijspanning verminderd dient u de batterij te vervangen.

Automatisch horloge

Voordat u een automatisch horloge in gebruik kunt nemen, dient u het horloge op te winden en vervolgens de wijzers te plaatsen. Hiervoor wordt doorgaans de kroon gebruikt om de tijd goed te zetten. Draai met de klok mee, zodat het horloge van de spanning kan worden voorzien om deze te laten lopen.

U dient op te passen met het opwinden van het horloge. Wanneer deze volledig is opgewonden en u blijft opwinden, zal de spanningsveer scheuren en dat kan resulteren in beschadigingen aan het binnenwerk.

Bij een automaat mag het instelling van de datum als vuistregel niet tussen 21:00 – 04:00 uur worden gedaan, om schade aan het uurwerk te voorkomen.

Om te voorkomen dat het smeermiddel in het binnenwerk gaat stollen is het van belang om uw horloge met regelmaat te dragen of te bewaren in een zogenaamde watch winder.